Forum www.nestor-electronic.pl Strona G堯wna www.nestor-electronic.pl
Forum sterownik闚 procesorowych- programy BASCOM
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   U篡tkownicyU篡tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo軼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo軼i   ZalogujZaloguj 

Edycja strony w sterowniku TCP/IP

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona G堯wna -> Sterownik internetowy- p造tka testowa ATMEGA32
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast瘼ny temat  
Autor Wiadomo嗆
comit
Nowy


Do陰czy: 21 Pa 2009
Posty: 2

PostWys豉ny: Sro Pa 21, 2009 12:03 pm    Temat postu: Edycja strony w sterowniku TCP/IP Odpowiedz z cytatem

Pytanie do koleg闚 maj帷ych bardziej opanowany temat sterownika:
Prosze o wyt逝maczenie mi podstawiania danych odczytanych np w tym przypadku z czujnik闚.
Chodzi o ten fragment...
Kod:
Data "<p><span><big><big>Odczyt czujnikow"
Data "DS18b20<br>"
Data "</big></big></span><span><big><big><br></big></big></span>"
Data "<div><table><tbody><tr>"
Data "<td>Czujnik nr1 :"
Data "</td><td>Czujnik nr2 :"
Data "</td><td>Czujnik nr3 :"
Data "</td></tr></tbody></table><br>"

skoro mamy zaznaczone >Czujnik nr2: - to gdzie znajde informacje 瞠 w豉郾ie w tym miejscu jest odczyt "Tmpd6"

przestudiowa貫m ca造 kod programu i jako nie moge do tego doj嗆.
Po zmianie strony, przeniesieniu tabelek w inne miejsca ca趾owicie mi sie wszystko rozjecha這 Crying or Very sad

Pozdrawiam.
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
rafal
Site Admin


Do陰czy: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Sk康: Olkusz

PostWys豉ny: Sro Pa 21, 2009 7:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety nie wczyta貫s sie w kod zbyt dok豉dnie, dane sa wpisywane nie w tabelk tylko w odpowiedniej lini programu. a dok陰dniej kodu html.
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆 Wy郵ij email Odwied stron autora
bombka124
Nowy


Do陰czy: 21 Pa 2012
Posty: 2

PostWys豉ny: Nie Pa 21, 2012 6:38 pm    Temat postu: problem z html Odpowiedz z cytatem

rafal napisa:
Niestety nie wczyta貫 sie w kod zbyt dok豉dnie, dane sa wpisywane nie w tabelk tylko w odpowiedniej linii programu. a dok豉dniej kodu html.

Czy ja dobrze zrozumia貫m? Program znajduje miejsce wpisania danych po numerze linii kodu html?
_________________
Pozdrawiam - Leszek
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
phars3
Nowy


Do陰czy: 07 Gru 2010
Posty: 10

PostWys豉ny: Sro Pa 24, 2012 12:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie znajduje, a sobie oblicza.
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
bombka124
Nowy


Do陰czy: 21 Pa 2012
Posty: 2

PostWys豉ny: Sro Pa 24, 2012 12:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

phars3 napisa:
Nie znajduje, a sobie oblicza.

Tak, ju to rozszyfrowa貫m... dzi瘯i.
_________________
Pozdrawiam - Leszek
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora Wy郵ij prywatn wiadomo嗆
Wy鈍ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona G堯wna -> Sterownik internetowy- p造tka testowa ATMEGA32 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie mo瞠sz pisa nowych temat闚
Nie mo瞠sz odpowiada w tematach
Nie mo瞠sz zmienia swoich post闚
Nie mo瞠sz usuwa swoich post闚
Nie mo瞠sz g這sowa w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group