Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna www.nestor-electronic.pl
Forum sterowników procesorowych- programy BASCOM
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Atmega+termometr

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Pomoc w programowaniu BASCOM
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tadekb1
Rozpoczyna


Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 30
Skąd: Lublin

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 1:57 pm    Temat postu: Atmega+termometr Odpowiedz z cytatem

Moje pytanie brzmi czy żeby wgrać jakiś program termometru mozna wykorzystać atmegę dostarczoną wraz z komputerkiem cz trzeba kupić nową
oraz czy ktoś wgrywał jakiś program termometru z cd dostarczonego przez Rafała proszę o jakieś wskazówki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 7:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

możesz skożytac z procka od komputerka to ie problem, tylko zamienione końcówki procesora ustaw spowrotem jak orginalnie - czyli zamień spowrtotem bo inaczej nie zadziaała.
Jełsi chodzi o program to wszytkie sa przetestowane na mojej płytce i z nbia działają bez problemu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
tadekb1
Rozpoczyna


Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 30
Skąd: Lublin

PostWysłany: Czw Cze 12, 2008 11:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zastosowałem się do twojej skazówki i co wgram program to albo wszystkie diody się palą i brzęczek piszczy albo na wyświetlaczu same kwadraciki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Czw Cze 12, 2008 12:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cos zle wgrywasz Sad
na temat wgrywania juz pare zazy było na forum
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
tadekb1
Rozpoczyna


Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 30
Skąd: Lublin

PostWysłany: Pią Cze 13, 2008 6:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

CHYBA NIE ZROBIĘ SOBIE TERMOMETRA wszystkie wskazówki jakie znalazłem na forum wykonałem i nic z tego treafia się że wgram to nic nie ma gdzie robię błąd
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Pią Cze 13, 2008 6:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na płycie Cd która dostałeś jest "kurs mikroprocesorowej oślej łączki"
Tam jest wszytko opisane krok po kroku jak sie programuje procesory- a jak nie to poprostu zadzwon do mnie i postaram sie pomóc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Pomoc w programowaniu BASCOM Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group