Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna www.nestor-electronic.pl
Forum sterowników procesorowych- programy BASCOM
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Komputerek nie startuje z podłączonym układem dopasowującym

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Komputer pokładowy-zagadnienia ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jabb
Nowy


Dołączył: 28 Sty 2010
Posty: 1

PostWysłany: Wto Lut 16, 2010 2:29 pm    Temat postu: Komputerek nie startuje z podłączonym układem dopasowującym Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj skończyłem podpinać komputerek.
Kabelki (poza podłączeniem świateł i czujnika temperatury) podpięte, ale układ nie uruchomił się.

Odpiąłem wtyczkę układu dopasowującego i komputerek ożył. Komputerek powiedział, że układ dopasowujący jest niepodłączony to go podłączyłem, przepchnąłem autokalibrację, pokazało się wskazanie standardowe (spalanie, prędkość), a po chwili wyłączył się.

Po ponownym odłączeniu ukł. dopasowującego komp znowu się odpalił, a po chwili znowu się wyłączył.

Z układem dopasowującym nie odpala się, a bez niego odpala się i wyłącza się po tym jak dojdzie do standardowego wskazania.

Co z tym zrobić, co jest źle?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
malin_f1
Nowy


Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 27

PostWysłany: Wto Lut 16, 2010 2:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

te układy to wogóle są sprawdzane przed wysyłką Question
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Czw Lut 18, 2010 9:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak wszytko jest spawdzane przed wysyłką, sprawdz dokłądnie czy dochodzi Ci napięcie "stacyjka" tak samo na wyjąciu układu dopasowującego na pinie "stacyjka" ma byc około 4 do 5 V, jeśłi nie masz tam napięcie komputerek sie nie włączy, może podczas lutowania zrobiłeś jakieś zwarcie sprawdz dokładnie a napwno zadziała, w razie czego zawsze możesz odełaś ukłąd a ja go u siebie raz jeszcze przetestuje, ale najpierw wszytko przejrzyj
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Komputer pokładowy-zagadnienia ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group