Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rwandel Nowy
|
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 1:13 pm Temat postu: Montaż w focus 1,6 |
|
|
Nareszcie znalazłem czas by zamontować komputer w focusie 1,6. Nie ukrywam, że bardzo pomocne były wskazówki "czachy". Płytkę wyświetlacza dopasowałem do wnęki po prawej stronie licznika ale zamocowałem ją z przodu panela. Przyciski znajdują się pod wyświetlaczem. Układy dopasowujące zamontowałem na kawałku płytki uniwersalnej i wpiąłem w płytkę komputera. Płytkę umieściłem w pudełku od kasety wideo i przykręciłem poprzez radiator do rury za licznikiem (masa komputera). Po przeprowadzeniu konfiguracji wszystko działa "ok".
widok od strony pasażera
widok z siedzenia kierowcy.
Pozdrawiam R.W |
|
Powrót do góry |
|
 |
Czaszka Nowy
|
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 4:52 pm Temat postu: |
|
|
Całkiem nieźle, powiedz tylko z czego i jak wykonałeś panel przedni bo wyglada profesjonalnie |
|
Powrót do góry |
|
 |
rwandel Nowy
|
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 11:21 pm Temat postu: Panel przedni |
|
|
Kawałek blachy wyciętej wg szablonu wykonanego z tektury. Do blachy przylutowałem trzy tasiemki stalowe do zamocowania panela, cztery śrubki do przykręcenia wyświetlacza oraz przykleiłem przyciski w kolejności od lewej +, on i -. W plastikowej obudowie licznika wyciąłem całą wnękę aby nie przeszkadzała.
Teraz poprawiam jakość połączeń elementów, gdyż warunki jakie działają w samochodzie nie rokują optymistycznie na żywotność komputerka.
Pozdrawiam RW. |
|
Powrót do góry |
|
 |
rwandel Nowy
|
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 4:05 pm Temat postu: |
|
|
Ostatnio dołożyłem przycisk "info" zamontowany w przełączniku kierunkowskazów. Wygląda jak na załączonym zdjęciu. Przewody sterujące przylutowałem równolegle z przyciskiem 1 pod wyświetlaczem.
[/url]
[/img] |
|
Powrót do góry |
|
 |
p0l4k Nowy
|
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 11:40 am Temat postu: |
|
|
czy ktos probowal tego w foce 1.4 i czy w ogole da rade podlaczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
jangcy Lekko zaangażowany

|
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 11:10 pm Temat postu: |
|
|
WOW
niezla robota....i ten przycisk info...tez spora praca!!
PS
p0l4k napisał: | czy ktos probowal tego w foce 1.4 i czy w ogole da rade podlaczyc |
Nie widze problemu, to standardowy silnik, nie powinno byc problemow. _________________
- czy ktos widzial takie cuda...
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
focus2001 Nowy
|
Wysłany: Nie Sie 04, 2013 8:55 am Temat postu: |
|
|
rwandel napisał: | Ostatnio dołożyłem przycisk "info" zamontowany w przełączniku kierunkowskazów. Wygląda jak na załączonym zdjęciu. Przewody sterujące przylutowałem równolegle z przyciskiem 1 pod wyświetlaczem.
[/url]
[/img] | Witam czy można wykorzystać orginalny przełącznik kierunkowskazów z przyciskiem inf. do tego komputerka. _________________ BVB |
|
Powrót do góry |
|
 |
|