Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna www.nestor-electronic.pl
Forum sterowników procesorowych- programy BASCOM
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Komputer pokładowy wersja 5.27 (narazie tylko mała płytka)

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Download
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Pią Mar 18, 2011 2:03 pm    Temat postu: Komputer pokładowy wersja 5.27 (narazie tylko mała płytka) Odpowiedz z cytatem

Poprawiłem wersję 5.25, dokładniej poprawiłem sposób wyswietlania menu na którym jest info o ilości zużytego paliwa, oraz ile paliwa pozostało w baku.

Teraz możemy podczas jego wyswietlania zmienić na inne menu (przedtem należało odczekać minimum 7 sekund).
Poprawiłem równiez zliczanie zuzytego paliwa podczas wyswietlania tego menu (zużycie było naliczane wolniej w poprzedniej wersji)



Teraz powinno być wzytko OK.



Plik do poprania spod tego aresu:

http://www.atmega8.pl/netcontrol/download/komp/komp_5_27.zip


Prosze o info na temat tego wsadu.
Puki co wsad tylko na płytkę "mini" i tylko do silników benzynowych.
Jak wszytko będzie OK to rozbuduje jeszcze program.

Czekam na info !


Ostatnio zmieniony przez rafal dnia Pon Wrz 02, 2013 6:49 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
malin_f1
Nowy


Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 27

PostWysłany: Sob Mar 19, 2011 10:49 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wygląda ok po 15min testów jeden szczegół do poprawienia tzn chodzimy po menu + albo - wiadomo trzeba przytrzymać sekundę żeby menu przeskoczyło i jak następny ekran jest o ilości spalonego paliwa a my klawisz przytrzymamy odrobinę za długo (troszkę ponad sekundę - a na pewno nie 2sek) to odrazu przeskakuje na następny ekran... potem musimy wracać uważając żeby znowu za długo nie przytrzymać klawisza... w czasie jazdy bardzo denerwujące.

Wygląda na to że spalanie liczy poprawnie w trakcie wyświetlania menu o ilości zurzytego paliwa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ziutek
Nowy


Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 3

PostWysłany: Sob Mar 19, 2011 8:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jest szansa na wersję dla diesla?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
killer78
Zawsze na posterunku


Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 175
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sro Mar 23, 2011 10:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rafale, czy da się od razu dać na "dużą płytkę?"
_________________
Pozdrawiam
***********
Adam M.
Suzuki Vitara V6, 24V, 2.0 LPG + Bolid (czyt. maluch) LPG - elektronic
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
malin_f1
Nowy


Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 27

PostWysłany: Czw Mar 24, 2011 1:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

trzeba dodać jeden ekran z info o przebytych KM i średnim spalaniu który będzie oddzielnie kasowany a nie z pozostałymi licznikami tak że średnie zużycie można sobie liczyć w dowolnym przedziale czasu i km niezależnie od tankowania.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Pią Kwi 01, 2011 8:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w wolnej chwili dam na dużą płytk- przepraszam "starszych" kupujących, ale jakos sobie upatrzyłem pierwsze wersje na małą płytkę- może kolejne będa najpierw na dużą Smile

pozdrawiam i prosze o chwile cierpliwości
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
killer78
Zawsze na posterunku


Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 175
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob Kwi 02, 2011 7:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czekamy....
_________________
Pozdrawiam
***********
Adam M.
Suzuki Vitara V6, 24V, 2.0 LPG + Bolid (czyt. maluch) LPG - elektronic
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
shaft1783
Nowy


Dołączył: 13 Lip 2010
Posty: 6
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Sro Maj 18, 2011 9:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co z wersją dla Diesli na małą płytkę bo ostatnia jaka sie pojawiła to 5.0 Chyba że nie mogę znaleźć to prosze o link. Chyba to nie jest problem zeby wersje 5.27 przerobić na diesla?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
mhz
Nowy


Dołączył: 24 Lis 2010
Posty: 3

PostWysłany: Czw Lip 21, 2011 10:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W menu konfigurowalnym gdy wybierze się spalanie chwilowe to cały czas jest w l/h zamiast w l/100 km.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal
Site Admin


Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 1180
Skąd: Olkusz

PostWysłany: Pią Lip 29, 2011 4:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ok sprawdze te litry- ale poza tym jest ok ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
mhz
Nowy


Dołączył: 24 Lis 2010
Posty: 3

PostWysłany: Pią Lip 29, 2011 9:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Poza tymi drobnymi literkami nic dziwnego nie zauważyłem Smile przy 860 km trasie błąd między przebiegiem na liczniku a przebiegiem na komputerku rzędu 200metrów więc całkiem całkiem, a spalanie (gaz) na takiej trasie praktycznie idealnie wyszło więc jestem zadowolony Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
masta
Nowy


Dołączył: 04 Lut 2011
Posty: 10

PostWysłany: Wto Sty 17, 2012 1:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a na atmege32 bedzie pasowac?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krystianmen
Nowy


Dołączył: 21 Lut 2009
Posty: 22
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Wto Sty 17, 2012 8:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wersje od 5 w górę są tylko i wyłącznie na Atmega32 Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
masta
Nowy


Dołączył: 04 Lut 2011
Posty: 10

PostWysłany: Czw Sty 19, 2012 4:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam Atmega32 wersja 5.27 gdy podłączyłem dodatkowy czujnik ds18b20 do atmegi według schematu na forum nic sie nie stało jedynie wyświetlacz przygasł. jak odłączyłem wszystko było ok
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
masta
Nowy


Dołączył: 04 Lut 2011
Posty: 10

PostWysłany: Czw Sty 19, 2012 7:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

poradziłem już sobie Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krystianmen
Nowy


Dołączył: 21 Lut 2009
Posty: 22
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pią Sty 20, 2012 7:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy jest możliwość dodania sposobu wyświetlania przejechanego dystansu, a mianowicie chodzi mi o dodanie do przejechanych kilometrów jeszcze metrów? Tak jak jest w standardowych licznikach samochodowych.

Od kilku dni testuję tą wersję komputerka i na razie wygląda ok, znalazłem około dwóch literówek:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
killer78
Zawsze na posterunku


Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 175
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pią Lut 10, 2012 7:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie ma - temat przerabiany już kilkukrotnie.
_________________
Pozdrawiam
***********
Adam M.
Suzuki Vitara V6, 24V, 2.0 LPG + Bolid (czyt. maluch) LPG - elektronic
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
milo
Nowy


Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 9

PostWysłany: Nie Maj 27, 2012 8:24 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wgrałem wersje 5.27 i podczas postoju nie wyświetla zużycia paliwa pokazuje 00 wszystkie wersje wgrywałem i to samo tylko wersja 5.0 pokazuje :?: :?: :?:
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pierafal
Nowy


Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 4
Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Pią Sty 25, 2013 3:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
mhz pisze:
W menu konfigurowalnym gdy wybierze się spalanie chwilowe to cały czas jest w l/h zamiast w l/100 km.


Cytat:
rafal pisze:
ok sprawdze te litry- ale poza tym jest ok ?


Witam, czy udalo sie to poprawic? Nie moge znalezc zadnej nowszej wersji niz 5.27, a minelo juz prawie rok od ostatniego relese'a Smile.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
shaft1783
Nowy


Dołączył: 13 Lip 2010
Posty: 6
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Wto Lip 16, 2013 9:03 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co z wersją odwrotnie zliczającą impulsy? Pisałem już spory czas temu odnośnie tego problemu jednak nie uzyskałem odpowiedzi. Czy pozostaje mi tylko rozwiązanie sprzętowe żeby mieć komputer w wersji 5.27?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.nestor-electronic.pl Strona Główna -> Download Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group